Ett slag av gangen skaper muligheter for jobb og skole for golfere fra Innlandet

Målet med «Ett slag av gangen» er å hjelpe våre deltagere som har falt utenfor,  til å finne veien tilbake til jobb eller skole. Derfor er det viktig at vi deler våre erfaringer. Vi samlet golfklubbene i Innlandet for å evaluere, og se på nye muligheter for både eksisterende og nye deltagere.

Idédugnad i Innlandet

Vårt nylige møte på Espern Simulatorsenter markerte starten på et spennende samarbeid for unge mellom ESAG, lokale golfklubber og Frisklivssentralene i Stange og Hamar. Målet var å videreutvikle og løfte frem «Ett slag av gangen UNG», med et tilpasset program for ungdom. Vi diskuterte også de positive fremskrittene i prosjekt «Atlungstad», et samarbeid vi har med med Ilseng fengsel og Kriminalomsorgen. Prosjektet gir innsatte muligheten til å delta i arbeid på golfbanen og i tillegg være med på golfaktiviteter. Tre vennskapsturneringer ble også etablert – så her blir det mye god golf.

Utvikling av Ett slag av gangen UNG

Sammen jobber vi med å utforme en prosjektplan for «Ett slag av gangen UNG». Dette skal være et pilotprosjekt i 2024 for Innlandet og Oslo. Kommunene inkludert deres SLT-koordinatorer, andre nøkkelressurser og samarbeidspartnere deltar. Da ungdomskriminaliteten er på vei opp, og de unge kriminelle blir stadig yngre, ønsker vi å skape et tilbud som kan hjelpe ungdom.

En suksesshistorie kan bli mulighet for flere

Prosjekt «Atlungstad» med Ilseng fengsel har vist seg å være svært verdifullt, og vi håper med gitt tilstrekkelig finansiering, å kunne utvide dette til flere klubber i landet. I prosjektet jobber deltagerne hver uke fra mandag til fredag, men tirsdager er dedikert til golf. Etter den første sesongen har vi hjulpet to personer tilbake i arbeid – en suksess, ifølge klubben.  Økonomisk støttes prosjektet av Atlungstad GK og ESAG. Vi håper å involvere NAV, og andre partnere som har et samfunnsengasjement.

Ett slag av gangen møter ledelsen i NAV

Initiativtager, Marianne Smith Magelie i Ett slag av gangen informerte om at vi skal møte ledelsen i NAV den 1. mars. Der vil vi presentere arbeidet vårt og diskutere muligheter for samarbeid, og ikke minst ta opp endel av de utfordringer vi står overfor.

Bilde fra venstre: Henning Myrer (trener Elverum), Hans Tvedte (Kriminalomsorgen), Svein Einarsbøl (trener Kongsvinger), Stine Wasenius Dahl (trener/leder ESAG Elverum), Simen Bauer (jobbspesialist Sens), Marianne Smith Magelie, Pål-Jan Stokke (daglig leder Atlungstad), Claus Mæland (leder ESAG Kongsvinger), Bjørn K. Johnsen (trener Atlungstad), Ola Busterud (Kriminalomsorgen Innlandet) og repr. fra Frisklivssentralen.