Storbesøk på Asker Golfklubb

Partileder Erna Solberg og ordfører Lene Conradi var på virksomhetsbesøk hos Asker Golfklubb.

Møtet var en oppfølging av ulike møter Ett slag av gangen har hatt med Asker Kommune og dialogmøte med Erna Solberg. Ett slag av gangen, sammen med en av de store klubbene med mange grupper og deltagere som Asker har, kunne daglig leder Matthias Gullberg på golfklubben ønske velkommen!

Som programmet viser, fikk vi vise hvilke fine tiltak vi har på Asker Golfklubb og hvordan vi har kunnet posisjonere oss som samfunnsaktør i Asker kommune, i samarbeid og med midler fra Ett slag av gangen.

Ett slag av gangen en av få aktører som har en nasjonal avtale med Kriminalomsorgsdirektoratet. Leder av Akershus Friomsorgskontor, Hans Tvedte, fortalte hva det betyr for de innsatte å bli med ut å jobbe på banen, og i tillegg få tilegne seg golfferdigheter. Styreleder i Ett slag av gangen, Marianne Smith Magelie, er opptatt av å formidle at det er tilbakeføring til normalsamfunnet og skole/jobb som er viktig. Det er derfor et viktig samarbeid som er inngått med Emploi i Sens Gruppen, som følger opp deltagerne profesjonelt med jobbtrening og veiledning i inntil to år, og dette informerte Simen Bauer om.

Deltagere som har god erfaring med golf som mestringsarena fikk fortelle sin historie og representanter fra vår viktige samarbeidspartner, Asker Kommune og også Blakstad Sykehus, kunne bidra med å fortelle hvor viktig denne arenaen er. DAMENE fikk også prøve golf på klubbens fine simulatorsenter Peggen, der klubbens dyktige deltakere selv fikk vise hvordan det skal gjøres!

ESAG – Ett slag av gangen, med initiativtager Marianne Smith Magelie, er et konsept som nå sprer seg over hele golfnorge. Fra 2023 ser det ut å være nærmere 60 golfklubber som har opplegg finansiert av støttemidler gjennom ESAG, og foreningen er en av de største initiativene innen idretten for tilrettelagde aktiviteter for vår målgruppe. Matthias forteller at Asker GK er meget stolte å få være en del av dette flotte initiativet/nettverket.

Det rettes også en stor takk til restauranten ved Asker golfklubb for nydelig servering!

Programmet for dagen