Over 90 deltakere med ulike utfordringer: – Alle gjør sitt best mulige og det er godt nok

Mandag 6. september var en fantastisk dag på Kragerø Golfklubb, der bortimot 100 deltagere med ulike utfordringer deltok på en nasjonal turnering. Som ordføreren sa: alle gjør sitt best mulige og det er godt nok. Prosjektleder og styreleder, Marianne Smith Magelie møtte et av lagene igjen, fra Kragerø, som startet opp i våres gjennom Foreningen Et slag av gangen, sammen med Bymisjonen og Kragerø Golfklubb.

Vi har mye å glede oss over på veien videre – Flere vil være med – golf er for alle

Kragerø Blad var også til stede under den nasjonale turneringen og skrev følgende om arrangementet:

Mandag formiddag gikk startskuddet for GGG Open på 18-hullsbanen til Kragerø Golf på Stabbestad. 

25 lag med totalt 93 deltakere fra hele landet er meldt på den nasjonale turneringen, som arrangeres av Golf – Grønn Glede, et initiativ fra Norges golfforbund og landets golfklubber i samarbeid med en rekke ideelle organisasjoner. 

Her er formålet først og fremst å delta. Tilbudet gir folk med ulike utfordringer og forutsetninger mulighet til å oppleve mestring og inkludering. 

– Det er en glede å se folk fra hele landet her i Kragerø, som vi mener er det flotteste golfanlegget i Norge. Dette synes vi er et arrangement som er fornuftig å sponse og vi lover å bli med framover, fortalte sponsorsjef Vidar Riseth i Rema 1000, som selv tilbringer store deler av året på hytta på Tåtøy. 

Dagligvarekjeden stiller med grillmat til alle deltakere. 

STORT OPPMØTE: 93 deltakere fordelt på 25 lag fra hele landet deltar i GGG Open hos Kragerø Golf. Foto: Sondre Lindhagen Nilssen

Oppmuntring fra ordføreren

Selve åpningen var det ordfører Grunde Wegar Knudsen (Sp) som sto for. 

– Når man har noen utfordringer, er det ingen ting som er bedre enn å komme seg ut i aktivitet. Jeg har selv blitt bitt av golfbasillen og kjenner til denne idrettsgleden. I denne turneringen gjør alle sitt best mulige og det er godt nok, slo ordføreren fast og mottok stor applaus for den motiverende oppmuntringen. 

Kragerø deltar med to lag, henholdsvis tilknyttet Kirkens Bymisjon og Vitalis Helse. 

– Turneringen har tidligere år blitt holdt i Oslo-området, men i fjor ble den holdt på Bjaavann i Kristiansand og da fant man ut at det fint kunne arrangeres også andre steder. Vi ble tidlig forespurt og vi sa ja med glede, forteller Randi Skauen ved Kragerø golfklubb til KV, mens daglig leder Terje Wilhelmsen nikker samsvarende.

– Dette blir vår første turnering. Vi har tilbrakt omtrent hele sommeren her og både gleder og gruer oss, forteller de to spente deltakerne, Stian Kristoffersen og Chris Kohlbacher. 

KV fikk dessuten et gledelig gjensyn med Kjetil Nikolaisen og Bjørn Nyland, som for noen uker siden åpenhjertig fortalte om sine erfaringer med tilbudet i lokalavisa. De hadde fått utelukkende positive tilbakemeldinger etter oppslaget. 

OFFISIELL ÅPNING: F.v Randi Skauen ved Kragerø Golfklubb, Ordfører Grunde Wegar Knudsen (Sp) og Sponsorsjef, Vidar Riseth, ved Rema 1000. Foto: Sondre Lindhagen Nilssen

Ulike bakgrunner

Turneringen varer ut over mandagen, men mange av lagene kom allerede i helga for å varme opp og bli kjent med både banen og omgivelsene på Stabbestad. De har naturligvis blitt innlosjert hos Kragerø Resort. 

De over 90 som deltar i turneringen har ulike bakgrunner innen blant annet rus og psykiatri, fysiske handikap eller rehabilitering etter sykdomsperioder. Felles for dem alle er aktivitet, sosialt samvær, mestring og inkludering i et miljø som har tatt dem godt imot. 

– Idrett er veldig viktig på alle nivåer og jeg er stolt av det arbeidet som legges ned her, forteller ordføreren avslutningsvis til KV.