Var utenfor komfortsonen hva gjelder golf men nå blir det nasjonal turnering!

Like før sommeren startet golfeventyret deres. På banen og i klubben opplever de tilhørighet, inkludering, mestring og fysisk aktivitet som er godt for kropp og sjel. Nå er de klare for å delta i en nasjonal turnering med lag fra hele landet.

Siden midten av mai har en gjeng tilknyttet Kirkens Bymisjon i Kragerø tilbrakt mange timer på golfanlegget til Kragerø Golf på Stabbestad. 

De fikk nemlig mulighet til å bli en del av ordningen Golf Grønn Glede/Et slag av gangen. Et samarbeid med over 20 golfklubber hvor formålet er å øke fokuset på sporten i en helsefremmende sammenheng, og klubbmiljø som en god sosial arena. 

– Vi bestemte oss ganske kjapt for å bli med. Vi er et lag på fire stykker fra etterverngruppa. Vi var nok langt utenfor komfortsonen, men nå er vi alle blitt helt hekta på golf, forteller Bymisjonens arbeidsleder Tommy Moe. 

Mestringsfølelse

– Vi ble vanvittig godt tatt imot her og klubben har virkelig tilrettelagt dette for oss, sier Nikolaisen, som samtidig skryter av opplæringen de har fått av instruktør Ola Axelsson. 

SOSIALT OG MORO: F.v.: Bymisjonens arbeidsleder, Tommy Moe, Kragerø golfklubbs, Randi Skauen, Bjørn Nyland og Kjetil Nikolaisen. De to sistnevnte har fått poloskjorter sponset av Kragerø Golfklubb. Foto: Sondre Lindhagen Nilssen

Sist helg gjennomførte de et todagers kurs kalt «Veien til golf» i regi av foreningen Et slag av gangen, som jobber med tiltak for mennesker med blant annet rusrelaterte utfordringer. 

– Det er en utrolig mestringsfølelse å klare korthullsbanen med mellom 20 og 28 slag. Vi ser jo folk som har spilt i 20 år som gjør det samme, sier Nyland. 

– Mestringsfølelsen er helt nydelig. Det er som en lykkerus. Samtidig er den sosiale biten viktig. Vi blir ønsket velkommen i miljøet og vi føler oss inkludert og verdsatt, supplerer Nikolaisen. 

– Alt er bedre enn hva som har vært, og alt annet blir stengt ute når man er på banen. Tiden blir litt glemt. Etter mange år «på galeien», som jeg kaller det, har jeg aldri blitt så godt tatt imot før. Det er jeg ikke vant til. Det har vært mange øyeblikk opp igjennom årene som har vært vanskelig å svelge, fortsetter Nyland, som har vært rusfri siden 2013. 

Får spille gratis ut året

De ivrige golfspillerne har sommerfugler i magen når KV møter dem. De skal nemlig prøve seg på 18-hullsbanen. For bare noen måneder siden ville det vært en fjern tanke. 

– Vi har absolutt blitt kjent med nye sider av oss selv. Lunta er nok blitt litt lenger. Her er man del av et miljø med mennesker i alle farger og former. Det eneste som kan stoppe litt opp, er at golf gjerne koster litt. Vi har fått spille her gratis ut 2021-sesongen og det er helt fantastisk. Så vi håper å kunne fortsette med liknende ordninger.

– Dette betyr mye for oss og det åpner andre dører. Man kan jo gå rundt lenge og tenke «når skal veien videre begynne?», sier Nyland. 

– Den har begynt, svarer Nikolaisen kjapt. 

Golf Grønn Glede arrangerer den nasjonale turneringen GGG Open ved golfanlegget på Stabbestad 6. september. Der vil Kragerø-laget på fire konkurrere mot andre fra hele landet. 

– Vi ønsker å bli en enda større gjeng. Golf er en sport for alle, avslutter Tommy Moe med et smil.